Wethouder ziet geen fouten bij verbouwing Stedelijk

Stephan (Stephan5)

De Amsterdamse wethouder voor cultuur Carolien Gehrels (PvdA) zegt zelf geen fouten te hebben gemaakt bij de verbouwing van het Stedelijk Museum Amsterdam. "Steeds als zich problemen voordeden heb ik oplossingen aangedragen", zei ze zondag in Buitenhof.

Ze zei veel over haar eigen rol te hebben nagedacht en er ook wakker van te hebben gelegen. "Maar ik maak graag af waar ik aan begonnen ben."

Het museum opent volgende week zondag de deuren. Het was sinds 2003 gesloten voor een ingrijpende verbouwing. Gehrels werd in 2006 wethouder en kreeg zo met het project te maken.

Een van de financiële tegenvallers waar ze mee te maken kreeg was dat er een kleigrond onder het museum bleek te zitten, terwijl zandgrond was verwacht. Kleigrond maakt het aanleggen van een kelder een stuk ingewikkelder. "Maar wij hebben het eindbeeld voor ogen gehouden."

De verbouwing viel uiteindelijk een heel stuk duurder uit dan begroot, maar toch is het museum volgens Gehrels voor de stad Amsterdam een goede investering.

De werkelijkheid is volgens haar complexer dan de vraag of zij fouten heeft gemaakt. Ze erkende dat in het proces fouten zijn gemaakt, maar dat daar goed mee is omgegaan.