Proun-maker kondigt Cello Fortress aan

WesleyB (Wesley Akkerman)

Joost van Dongen, de ontwikkelaar van het in de prijzen gevallen racespel Proun, heeft bekendgemaakt dat hij werkt aan een nieuw project: Cello Fortress. Dat is een combinatie tussen een live-concert en een videospel.

Cello Fortress combineert een live-optreden van Van Dongen zelf, terwijl hij op z'n cello speel, terwijl spelers het tegen hem opnemen middels twin-stick-shooter-gameplay. Van Dongen bestuurt het spel door op z'n instrument te spelen, terwijl hij ondertussen de aanvallen van het publiek afweert. 

Deze unieke ervaring is eind deze maand op INDIGO speelbaar, dat gehouden wordt op 28 en 29 september. In totaal is dit spel speelbaar met vijf man: vier spelers met een controller en de bedenker met zijn eigen cello. De toon van de muziek wordt door een externe microfoon opgepikt en zodoende wordt de aanvalskracht van de cellist bepaald. 

Joost van Dongen is werkzaam bij Ronimo Games en wil derhalve kenbaar maken dat dit zijn eigen zijproject is en geen officieel project van de Utrechtse studio.