Babel: "Op bank zoals vroeger"

Boris (borisz)

Ryan Babel is officieel terug bij Ajax. Tegen RKC Waalwijk (2-0 winst) maakte de aanvaller na rust zijn opwachting en leverde hij een assist.

Babel, die tijdens het warmlopen werd toegejuicht door het thuispubliek, is blij dat hij terug is. "Het was eigenlijk best wel geinig", reageerde Babel tegenover Eredivisie Live. "Ook dat ik op bank begon. Zo begon je ook als jonge jongen: eerst proeven bij de selectie, daarna erin komen.. Dat gevoel had ik weer een beetje. Het is leuk om terug te zijn en natuurlijk belangrijk dat we hebben gewonnen."

Babel kwam bij zijn terugkeer dus in een warm bad terecht, waar het publiek hem nog niet is vergeten. "Ik had wel gehoopt op een leuk welkom, dat heb ik gekregen. Het was heel leuk om mee te maken", aldus de aanvaller, die tegen RKC een helft meedeed als centrumspits.

"Ik wist van tevoren dat ik de tweede helft zou spelen. Het is lang geleden dat ik zo centraal heb gespeeld. In het buitenland heb ik er natuurlijk ook weleens gespeeld, maar uiteindelijk heb ik me op die plek niet door kunnen ontwikkelen. Nu is mijn positie linksvoor geworden. Ik kan nog wel aardig uit de voeten in de spits, maar heb op dit moment de statistieken daar niet voor, daar zal ik nog aan moeten werken."

Babel kwam lekker binnen bij Ajax, want bij de 2-0 van Jody Lukoki leverde hij de assist. "Ik denk dat het voor mij misschien belangrijk is om zo binnen te komen. Er valt toch een bepaalde spanning van je af. Nu heb ik wat zelfvertrouwen en kan ik lekker doorstomen."

Dinsdag speelt Babel met Ajax in Duitsland tegen Borussia Dortmund. Een snelle terugkeer dus naar de oosterburen, maar dat vindt hij geen probleem. "Ik kijk ernaar uit", aldus de 42-voudig international.