De Boer zeer tevreden met zakelijke zege

Boris (borisz)

Ajax versloeg zaterdag RKC Waalwijk zakelijk met 2-0 en daarmee is trainer Frank de Boer tevreden. "We hebben een tegenpartij nodig die mee wil voetballen."

RKC was niet naar Amsterdam gekomen om het spel te maken en dus lag het initiatief bij de thuisploeg. Dan moet je geduld hebben en De Boer vond dat zijn ploeg dat toonde. "Als je de wedstrijd bekijkt zie je een RKC dat heel erg inzakt. Dan moet je geduld hebben en kansen creëeren", aldus De Boer tegenover NOS.

"De eerste helft hebben we twee 100%-kansen gehad. Als er daar een van ingaat zullen zij meer moeten komen en krijg je meer ruimte en spektakel. Ik ben tevreden hoe wij de eerste helft speelden. We hadden veel beweging ben ik zeer tevreden over, ook hoe we in de omschakeling zo snel mogelijk weer heroverden."

Ajax en RKC gingen rusten zonder goals en dus begon de tijd een beetje te dringen voor de topfavoriet. "Ik heb in de rust aangegeven dat het belangrijk is dat je niet tegen de tijd gaat spelen. Daar hoopt RKC natuurlijk op. Zij houden van snel omschakelen met de spits die op randje buitenspel diepte zoekt. Daar moesten we voor waken en ik denk dat we dat heel goed in toom hebben weten te houden."

Ajax kende, als je de teruggekeerde Ryan Babel ook als nieuweling telt, twee debutanten: Babel en Christian Poulsen. Over dat tweetal was De Boer te spreken. "Christian (Poulsen, red.) heeft naar behoren gespeeld, goed gecontroleerd en ook z'n bijdrage in de paar mooie aanvalen en diepteballen."

Ook Babel had het volgens De Boer goed gedaan. "Op beide posities waar ik hem graag zie is hij heel goed uit de voeten gekomen", besluit de trainer.