Vermist KLM-lestoestel Arizona mogelijk gevonden

Stephan (Stephan5)

Bij de zoektocht naar het vermiste KLM-lesvliegtuigje in de Amerikaanse staat Arizona is mogelijk het wrak van het vliegtuig gelokaliseerd. Volgens directeur van de KLM Flight Academy Gerrit Assink zijn de gevonden brokstukken vanuit de lucht min of meer positief geïdentificeerd als het vermiste toestel.

De vondst werd gedaan ongeveer 25 kilometer ten noordwesten van de plaats Payson, meldt de Amerikaanse website azcentral.com zaterdag op gezag van de federale luchtvaartautoriteiten. Autoriteiten op de grond moeten dat echter nog wel officieel vaststellen.

Het toestel lijkt tegen een rotswand te zijn gevlogen. Het is onduidelijk of er overlevenden zijn. Een medewerker van de politie heeft de website laten weten dat hulpdiensten op de grond onderweg zijn naar het wrak. Doordat het om een erg onherbergzaam gebied gaat, kan dat een groot deel van de dag duren.

Het eenmotorige lesvliegtuig van de KLM steeg donderdagmiddag in de buurt van Phoenix op voor een examenvlucht. Aan boord waren een Nederlandse student en een examinator en een Amerikaanse veiligheidsfunctionaris. Na ongeveer twee tot tweeënhalf uur hadden ze terug moeten keren, maar dat gebeurde niet.

De zoektocht naar het vliegtuigje was vrijdagavond bij het invallen van de duisternis afgebroken. Vanaf zaterdag rond 15.00 uur Nederlandse tijd werd verder gezocht naar het toestel.