FOK!filmtips van de dag: Inside Job

Borizzz

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!

Voor de jonge FOK!kertjes is er vanmiddag om 15:30 uur op Nederland 3 de film De Kinderen van Timpelbach te zien. Heb je lak aan jouw ouders? Heb je genoeg van de regels die ze jou de hele dag opleggen? Kun je het gezeur van je moeder over je modderschoenen niet meer aanhoren? Of pappa zijn opmerkingen over je lage schoolcijfers? Kijk dan vanmiddag deze film. Hierin doen kinderen ook wat ze willen zonder ook maar enige verantwoording af te leggen voor hun daden. Het gaat zelfs zo ver dat de volwassenen van Timpelbach het voor gezien houden en het stadje verlaten. Dit doen de groten met het idee dat ze hun kroost op deze manier een les kunnen leren om het nut van regels in te zien. Helaas pakt het geheel anders uit. 

De FOK!filmtip van de dag is vandaag voor Inside Job. Deze documentaire gaat in op de mechanismen die hebben geleid tot het verlies van vele banen en huizen tijdens de financiële crisis. Te zien is hoe de politiek overheidsregulering ontmanteld en Wall Street steeds meer risico neemt. Ben je toe aan een blik op de huidige economische crisis en benieuwd om dit eens van een afstandje te bekijken? Vanavond om 00:05 uur te zien op Nederland 3. Blijf echter wel kritisch, soms gaat het wat kort door de bocht; maar het zet je wel aan het denken.

Tot slot nog een tip op Canvas. Om 21:15 uur is het tweede deel van de driedelige documentaire Van Koorten en De Bie sloegen weer toe te zien. Deze aflevering heet Eigen huis en tuin. Het betreft een kleinschalig gemaakte uitzending terwijl het oeuvre van de twee zo imposant is. Veel van de sketches zijn bij hen thuis gemaakt of bij familie en vrienden. Alleen daarom al het kijken waard!

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!