FOK! wat een weer...Tweedeling

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We kunnen ons land in 2 stukken verdelen. In het noorden en westen van het land zal het vandaag een groot deel van de dag bewolkt zijn en daarbij is wat lichte motregen zeker niet uitgesloten. In het zuiden is het een stuk vriendelijker en ook warmer.

Met name in Brabant en Limburg zal de zon nog lange tijd te zien zijn en loopt de temperatuur nog behoorlijk op. In het midden en oosten zal de zon ook nog geregeld schijnen, maar zal later op de dag de bewolking ook wat gaan toenemen. In het zuiden kan het door alle zonneschijn wel 22 graden worden. In de bewolkte gebieden zal het niet veel warmer meer worden dan een graad of 17. De wind komt uit het zuidwesten en is langs de kust vrij krachtig tot krachtig. Verder landinwaarts staat er iets minder wind.

In Griekenland is het weer nu ook aan het veranderen na een lange en hete zomer. Op het eiland Kefalonia viel maar liefst 120 mm regen. De zware buien hielden zich voornamelijk op in het westen en noorden van Griekenland. Kreta bleef nog even bespaard en bij een strakblauwe lucht kon de temperatuur nog oplopen naar 35 graden.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Kleine buiAns van Ballegooy maakte deze fraaie foto van een klein buitje.