Van Gerwen wint Player Championship in Barnsley

Boris (borisz)

Michael van Gerwen heeft zijn derde Pro Tour toernooi van het jaar gewonnen. In Barnsley was hij de sterkste uit119 darters. In de finale won hij met 6-1 van Ian White. Mighty Mike pakte met zijn zege 6000 Engelse pond. Ongerekend zo'n 7400 euro. 

Van Gerwen won dit jaar al de Players Championship in Birmingham en de UK Open Qualifier in Crawley. De jonge Nederlander was in vorm vandaag. Hij mocht het vloertoernooi met een bye beginnen en rekende daarna af met met William O'Connor (6-1), Mark Frost (6-1), en Darren Webster (6-4). In de kwartfinale versloeg Van Gerwen Gary Anderson met 6-0 en in de halve finale ging The Hammer eraf met 6-2 In de finale won hij wederom overtuigend met 6-1 van de momenteel goed in vorm zijnde Ian White. De Brabantse darter gooide bijna 108 gemiddels in de finale. 

Voor White was deze finale de tweede op rij. Vorig weekend tijdens de European Tour in Stuttgart verloor hij de finale van wereldkampioen Adrian Lewis. 

Onder de deelnemers bevonden zich ook de Nederlanders Vincent van der Voort, Roland Scholten, Mareno Michels en Gino Vos. Van der Voort verloor in de derde ronde van John Part. Scholten verloor van Colin Lloyd in de tweede ronde. Michels en Vos wisten hun eerste partij niet te winnen. Phil Taylor, Adrian Lewis en Raymond van Barneveld waren niet aanwezig in Barnsley.