[Bundesliga] Dortmund ruim langs Leverkusen

Boris (borisz)

Borussia Dortmund heeft zaterdag een ruime 3-0 zege op Bayer Leverkusen behaald in de Bundesliga. Voor de regerend kampioen opende verdediger Mats Hummels in de 29e minuut de score. Tien minuten later vond Jakub Blaszczykowski het net, waarna Robert Lewandowski twaalf minuten voor tijd voor het slotakkoord zorgde.

Dortmund, dinsdag de tegenstander van Ajax in de Champions League, heeft na drie duels zeven punten. Leverkusen stelt vooralsnog teleur met slechts drie punten.

Koploper Bayern München is na drie duels nog zonder puntverlies. De ploeg van trainer Jupp Heynckes won zonder de geblesseerde Arjen Robben thuis met 3-1 van Mainz. Mario Mand?ukic trof al na twee minuten doel. Bastian Schweinsteiger maakte er 2-0 van, maar Adam Szalai bracht de spanning terug. Daaraan maakte Toni Kroos in blessuretijd een eind.

Luuk de Jong was voor het eerst trefzeker voor Borussia Mönchengladbach. Gladbach ging ondanks het doelpunt van de Nederlandse spits met 3-2 onderuit tegen FC Nürnberg. Timm Klose en oud-PSV'er Timmy Simons zetten Nürnberg op een comfortabele voorsprong, maar De Jong en Granit Xhaka brachten de thuisploeg op gelijke hoogte. Het mocht uiteindelijk niet baten door een treffer van Hiroshi Kiyotake.

Hannover 96 blijft goed presteren met zeven punten uit drie duels. Voor eigen publiek werd Werder Bremen met 3-2 verslagen. Szabolcs Huszti (2) en Leon Andreasen scoorden voor Hannover. Aan de andere kant waren Aaron Hunt en Kevin de Bruyne trefzeker. VfB Stuttgart en Fortuna Düsseldorf bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel.


Dortmund ruim langs Leverkusen (Foto: Novum)