Wereldrecord op 200 meter schoolslag

Boris (borisz)

De Japanner Akihiro Yamaguchi heeft zaterdag bij de nationale kampioenschappen in Gifu het wereldrecord op de 200 meter schoolslag verbeterd. Hij zwom een tijd van 2.07,01.  De tiener verbeterde de  toptijd die sinds de Olympische Spelen in Londen met 2.07,28 op naam stond van de Hongaar Daniel Gyurta.

"Om de waarheid te zeggen, ik had eigenlijk een tijd van 2.06,00 in mijn hoofd", bekende Yamaguchi na afloop. "Ik kijk nu heel erg uit naar het WK van volgend jaar, want ik wil op het internationale podium laten zien wat ik kan. Ik wil in de voetsporen treden van Kosuke Kitajima, die ik enorm bewonder".

Kitajima won bij de Spelen in 2004 en 2008 goud op de 100 en 200 school. Yamaguchi ontbrak bij de Spelen in Londen omdat hij bij de kwalificatiewedstrijden achter Kitajima als derde eindigde op de 100 en 200 meter school. Per land mogen maar twee zwemmers per afstand deelnemen. "Maar sinds ik werk met mijn coach Norimasa Hirai ben ik mentaal en ook fysiek veel sterker geworden. Ik denk dat ik mij nu met de internationale top kan meten en wil dat ook graag doen op de 100 school."