McClaren ziet belangrijke rol voor Braafheid

Frank (franklop)

FC Twente-trainer Steve McClaren verwacht veel van Edson Braafheid. De verdediger moet met zijn ervaring een van de leidinggevende spelers worden bij de Enschedese club. Braafheid keerde twee weken geleden terug bij Twente, dat hem voor één seizoen overneemt van TSG 1899 Hoffenheim.

De verdediger is voor dit weekend opgenomen in de wedstrijdselectie tegen Willem II, evenals de andere aanwinsten Jerson Cabral en Dedryck Boyata. McClaren ziet een belangrijke rol weggelegd voor de voormalige Oranje-international.

De oefenmeester laat Braafheid in Tilburg beginnen op zijn vertrouwde linksbackpositie, waardoor Robbert Schilder een linie opschuift naar het middenveld. "Dat is zijn beste positie, al zou hij ook als linker centrale verdediger kunnen spelen. Edson ziet er fit uit", aldus de Engelsman op de persconferentie.

"Hij is een ervaren speler, die veel praat in het veld en dat heb je nodig in een team. Hij wordt een van onze leiders", zo besloot de Schotse oefenmeester. Twente gaat het weekend in als koploper van de Eredivisie. De ploeg wist zijn eerste vier duels te winnen.