Hersi kiest voor Australisch avontuur

Frank (franklop)

Youssouf Hersi vervolgt zijn loopbaan in Australië. De aanvallende middenvelder tekent voor één seizoen bij Western Sydney Wanderers. Hersi stond de afgelopen maanden onder contract bij het Cypriotische Alki Larnaca, maar liet daar afgelopen week zijn contract ontbinden.

Volgens zaakwaarnemer en broer Mo Hersi weigerde Alki lange tijd zijn betalingsverplichtingen na te komen. "Het avontuur in Cyprus was goed, maar de club nam het niet zo nauw met de betalingen. We hebben deze problemen neergelegd bij de preses, maar die meende daar niets van af te weten", aldus de belangenbehartiger tegenover Goal.com.

"Youssouf wilde niet perse weg, maar was logischerwijs niet blij. Uiteindelijk wilde de preses het geld alsnog direct overmaken, maar voor Youssouf was het toen al duidelijk. Hij wilde weg en heeft uiteindelijk zijn contract afgekocht."

Lang hoefde de voormalige speler van onder meer Ajax, NEC, sc Heerenveen, Vitesse en FC Twente niet te wachten op een nieuwe club. "We hebben veel aanbiedingen ontvangen, maar Youssouf wilde nog steeds graag voor het avontuur kiezen. Een terugkeer naar Nederland zat er daarom niet in. Met Western Sydney Wanderers zijn we inmiddels helemaal rond. Het is een club van de plaatselijke regering en uitkomend in de A-League. Ook zit er een grote geldschieter."