Protesten in Tunis om anti-islamfilm

Harry

Bij de Amerikaanse ambassade in Tunesië is de politie vrijdag slaags geraakt met betogers die protesteerden tegen een film waarin de profeet Mohammed belachelijk wordt gemaakt. Er vielen twee doden en 29 mensen raakten gewond, aldus het Tunesische staatspersbureau.

Bij de ambassade hadden zich duizenden betogers verzameld. Enkelen klommen over buitenmuur van het ambassadeterrein en hesen een vlag waarop in het Arabisch de islamitische geloofsbelijdenis was geschreven, aldus een verslaggever van persbureau AP. De politie heeft traangas ingezet en er werden schoten gehoord.

Enkele tientallen betogers staken op een parkeerterrein van de ambassade auto's in brand. Zij werden al snel door agenten en elitetroepen verdreven. Anderen staken een Amerikaanse school in de buurt van de ambassade in brand. Een grote groep betogers hield de brandweer tegen.

Een Tunesische medewerker van de ambassade liep verwondingen aan een been op. Hij werd afgevoerd door een ambulance. Het is niet duidelijk hoe ernstig de verwondingen van de man zijn.


Protesten in Tunis om anti-islamfilm (Foto: Novum)