Grote brand in winkelcentrum Breda

static

In winkelcentrum De Burcht in Breda is vrijdagochtend een grote brand uitgebroken. Kort daarvoor woedde in dezelfde stad ook brand in een flatgebouw. Daar was het vuur snel onder controle, meldde de politie.

De hevige brand woedt binnen in het winkelcentrum en is daardoor lastig te bestrijden. "Het ziet er naar uit dat een deel van het winkelcentrum zal afbranden", aldus de woordvoerder. Er is niemand gewond geraakt. Wel houdt de brandweer de rookontwikkeling in de gaten. De rook trekt nu nog niet een nabijgelegen woonwijk binnen, maar mocht dat gebeuren, dan worden er maatregelen getroffen.

In tegenstelling tot de eerste berichten was een massale evacuatie van bewoners bij de eerder genoemde flatbrand niet nodig, zei een woordvoerder. Wel zijn er zo'n 30 mensen opgevangen in een verzorgingstehuis, omdat zij zelf hun woningen verlieten. "Ze zijn niet formeel geëvacueerd, maar wel georganiseerd opgevangen. Dat had vooral te maken met de rookontwikkeling, de bewoners kunnen binnenkort terug."

De twee gebouwen die in brand vlogen liggen niet bij elkaar in de buurt. Over een mogelijk verband is nog niets bekend. Volgens de politie zijn bij het winkelcentrum dat in brand staat geen woningen.