Van Gaal: "Mijn wissels waren goed"

Boris (borisz)

Bondscoach Louis van Gaal klopte zichzelf op de borst na afloop van de 1-4 overwinning van Oranje op Hongarije. De keuzeheer was met name tevreden over zijn wisselbeleid. "Mijn wissels pakten aardig uit, al zeg ik het zelf", zei Van Gaal tegen diverse media. "Robben kon in de warming-up niet verder. Ik koos voor Lens en die scoort twee keer. Huntelaar, een andere invaller scoorde ook. Mathijsen viel zonder warming-up heel sterk in."

Eén verslaggever kon het niet laten om te stellen dat Lens de doelpunten zelf heeft gemaakt en niet Van Gaal. "Dat heb ik ook gezien", reageerde Van Gaal op geïrriteerde toon. "Maar als ik niet mag zeggen dat ik goed heb gewisseld, dan hou ik wel mijn mond."

De jonge spelers kwamen prima voor de dag tegen Hongarije, vond ook de bondscoach. "De Eredivisie is gewoon een heel goede competitie. In technisch en tactisch opzicht. Dat zie je nu al weer. Al geven we wel makkelijk een strafschop weg", doelde hij op een overtreding van Clasie. "Daarbij beschikken we ook nog over toppers uit internationale competities."