FOK! wat een weer...Wisselend weer

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We krijgen een afwisselend weerbeeld vandaag. De zon schijnt af en toe, maar een bui is ook goed mogelijk.  In de middag zal de bewolking van het westen uit gaan toenemen en in de avond volgt de regen. Een groot deel van de dag zal dus wel vrij vriendelijk gaan verlopen.

De temperaturen hierbij zijn zelfs nog iets lager dan gisteren, toen het nog ruim 19 graden werd. Vandaag moeten we het doen met maximaal 17 graden. De wind komt uit een westelijke richting vandaag en schommelt rond kracht 5 aan zee en 3 tot 4 in het binnenland. De komende dagen zijn eigenlijk niet zo heel nat. Er kan wel een bui vallen, maar een groot deel van de tijd zal het toch wel overwegend droog zijn. De temperatuur loopt langzaam weer iets op.

Gisteren viel de meeste regen in het zuiden van het land. Lokaal zelfs tot 15 mm. Ook elders in het land bleef het niet droog, maar viel niet meer dan 5 tot 7 mm. In het westen klaarde het al vrij snel op. De wind was met name in de ochtend vrij nadrukkelijk aanwezig.

Op IJsland is inmiddels de eerste winterprik aangebroken. Met erg koude lucht afkomstig vanuit Groenland ontwikkelde zich in die koude lucht een storing met daarbij behoorlijk wat sneeuw. Er viel lokaal 30 cm. Afgelopen maandag lag er nog niks. Zo snel kan het gaan dus.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zonsondergan DenenmarkenHarro uit Winsum maakte deze mooie zonsondergang in Denenmarken.