'Oranje op drie plaatsen gewijzigd tegen Hongarije'

Peterselieman

Het Nederlands elftal begint dinsdag aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije met een team dat op drie plaatsen is gewijzigd. Ten opzichte van het met 2-0 gewonnen duel met Turkije staan er met Maarten Stekelenburg, Ron Vlaar en Ricardo van Rhijn drie nieuwe namen in de basisopstelling. Dat meldt de Telegraaf.

Stekelenburg is in het doel de vervanger van de geblesseerde Tim Krul. Hij krijgt volgens de Telegraaf van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur boven Michel Vorm. Van Rhijn wordt verkozen boven Daryl Janmaat, die hij tegen Turkije in de rust al kwam vervangen. Vlaar neemt de plaats in van John Heitinga die zaterdag uitviel met kramp.

Vlaar en Van Rhijn krijgen in de verdediging gezelschap van Jetro Willems en Bruno Martins Indi. Het middenveld, dat bestaat uit Jordy Clasie, Kevin Strootman en Wesley Sneijder, en de aanval met Luciano Narsingh, Robin van Persie en Arjen Robben, blijven ongewijzigd.

De wedstrijd tussen Hongarije en Nederland wordt dinsdagavond om 20.30 uur in Budapest gespeeld. Beide landen wonnen hun eerste duel.