Casillas: "Raar dat wij ons moeten plaatsen"

Peterselieman

Iker Casillas vindt dat Spanje automatisch voor het aankomende WK geplaatst moet zijn. Als titelverdediger loopt de ploeg nu de kans het WK te moeten missen.

"Het is merkwaardig dat er voor de huidige wereldkampioen geen plaats is gereserveerd op het WK. Het zou zomaar kunnen dat wij ons niet plaatsen voor de eindronde in Brazilië en dan zouden wij onze titel niet kunnen verdedigen. Dat is een vreemde regelgeving", tekent Voetbal International op uit een persconferentie van de Spaanse nationale ploeg.

Casillas neemt het dinsdag op tegen Georgië, waarmee de kwalificatie voor Spanje begint. "Een zege is belangrijk met wedstrijden tegen Wit-Rusland en Frankrijk op het programma. Georgië heeft al een overwinning te pakken (1-0 tegen Wit-Rusland, red.) en mag niet onderschat worden."

La Furia Roja is al enige jaren ongenaakbaar en de recordinternational (139 caps) zegt dat de filosofie hetzelfde zal blijven. "Het nationale team heeft al lange tijd zijn eigen manier van spelen. Dat zal voorlopig zo blijven. Als er nieuwe spelers bijkomen moeten zij onze speelstijl eigen maken. Dat is een voorwaarde om voor Spanje uit te komen."