Al Pacino speelt omstreden footballcoach

dekatophetspek

Al Pacino gaat de omstreden sportcoach Joe Paterno spelen. Dat schrijft de Amerikaanse tv- en film-site Deadline. De Amerikaanse footballcoach was zeer succesvol tot hij in opspraak raakte toen bleek dat zijn assistent Jerry Sandusky jarenlang kinderen had misbruikt. Paterno was hiervan op de hoogte maar hield het onder de pet.

De film gaat over de opkomst en ondergang van de sportcoach. Hij raakte bekend in de Verenigde Staten door zijn Americanfootballteam van de universiteit Penn State, dat de ene wedstrijd na de andere won. Het schandaal rond Sandusky kwam vorig jaar aan het licht. Paterno werd ontslagen en stierf in januari op 85-jarige leeftijd aan kanker. Sandusky werd veroordeeld voor het seksueel misbruik van tien jonge jongens.

De 72-jarige Pacino was eerder al te zien als footballcoach in Any Given Sunday. Hij is ook al bekend met controversiële rollen. Zo was hij in 2010 te zien als euthanasiedokter Jack Kevorkian in You Don't Know Jack.

Pacino's manager produceert de Paterno-film. Het drama heeft nog geen scenarist of regisseur. Wanneer het project in productie gaat, is ook nog onbekend.


Al Pacino speelt omstreden footballcoach (Foto: Novum)