Contador mijdt Ronde van Beijing uit protest

Peterselieman

Saxo Bank houdt Alberto Contador uit protest aan de kant tijdens de Ronde van Beijing, die van 9 tot en met 13 oktober wordt verreden. De punten die Spanjaard kan behalen in China tellen niet mee voor het Rider Values, omdat hij net is teruggekeerd van een dopingschorsing. Pas in 2014 doen zijn punten er weer toe voor de Deense ploeg.

"We gaan geen wielerkoers promoten als we daar niets voor terugkrijgen", zegt Riis maandag tegen de Deense website sporten.dk. "Als hij aan de start was verschenen was hij een van de grote namen geweest. Maar waarom zouden we gaan? Het heeft geen zin."

Riis wil de maatregel van de internationale wielerunie UCI, die punten van renners die geschorst zijn geweest twee jaar niet meetelt, aanvechten bij het sporttribunaal CAS. Die punten zijn nodig om een WorldTour-status te kunnen verkrijgen.

De 29-jarige Contador schreef zondag de Ronde van Spanje op zijn naam, ruim een maand na zijn terugkeer in het peloton. Hij werd geschorst vanwege een positieve test op clenbuterol in de Tour de France van 2010. Onder meer de Touroverwinning van dat jaar werd hem ontnomen.