[US Open] S. Williams wint vierde titel

Frank (franklop)

Serena Williams heeft in de nacht van zondag op maandag de US Open gewonnen. De Wimbledon-winnares en olympisch kampioene versloeg in een spannende eindstrijd de Wit-Russische nummer een van de wereld Victoria Azarenka in drie sets: 6-2, 2-6 en 7-5. Williams won de laatste vier games van de gelijkopgaande derde set.

De als vierde geplaatste Williams, tot deze finale 9-1 in onderlinge ontmoetingen tegen Azarenka, schoot uit de startblokken en stond al snel met 3-0 voor. Azarenka sputterde nog wel even tegen, maar de Amerikaanse, die uitstekend serveerde, trok de eerste set eenvoudig naar zich toe. Azarenka gaf zich echter niet gewonnen, en draaide in de tweede set de rollen om. Bijna kwam Williams nog van 2-0 achter naar 2-2, maar toen dat niet lukte liep Azarenka snel weg.

In de derde set waren de finalisten aan elkaar gewaagd. Azarenka brak de opslag van Williams in de derde game en leek vervolgens eenvoudig haar eigen service te behouden. Williams gaf zich echter niet gewonnen en brak de Wit-Russische terug.

In de zevende game verloor Williams weer haar opslag. Azarenka werkte in de volgende game een breakpoint weg en opeens leek de Wit-Russische op weg naar de titel. Maar weer kwam Williams terug, en ze brak haar tegenstandster opnieuw: 5-5. Williams kwam op de opslag van Azarenka op matchpoint en verzilverde dat meteen. Het betekende de vierde keer dat ze de US Open op haar naam schreef.


Serena Williams wint US Open (Foto: Novum)