Geen goed weekend voor Red Bull op Monza

Peterselieman

Red Bull Racing zal met gemengde gevoelens terugdenken aan het Grand Prix-weekend op Monza. Zowel Sebastian Vettel als Mark Webber kwamen door verschillende problemen niet over de streep. Het was voor het eerst sinds Zuid-Korea 2010 dat beide coureurs voortijdig ridder te voet werden.

Vettel lag vijfde toen hij de opdracht kreeg om zijn auto direct aan de kant te zetten om de motor te sparen. "Er was een probleem met de alternator, vergelijkbaar met wat we aan het einde van de derde training hadden. We hebben vandaag wat punten verloren, maar we waren toch al niet zo snel dit weekend. Gezien het gebrek aan snelheid ging de race eigenlijk nog wel redelijk. De komende races moet het echter beter gaan. De drive through-penalty? Daar heb ik niet veel over te zeggen."

Webber spinde vlak voor het einde van de race bij het uitkomen van Ascari. Hij beschadigde zijn banden zodanig dat doorrijden geen zin meer had. "Ik was tegen het einde van de race flink aan het pushen, omdat Nico Rosberg eraan kwam op een vers setje banden. Mijn achterbanden waren behoorlijk versleten, maar om toch nog wat punten te scoren, bleef ik pushen. Dat had ik misschien beter niet kunnen doen, want ik verloor de auto in Ascari, waarna er zulke grote vlakke plekken op mijn banden zaten dat ik door de heftige vibraties bijna niets meer zag."