Volleybalsters ook te sterk voor Griekenland

Peterselieman

Het Nederlands vrouwenvolleybalteam heeft zondag ook zijn derde groepswedstrijd in het EK-kwalificatietoernooi in winst omgezet. In Apeldoorn won Oranje met 3-0 van Griekenland. Nadat Griekenland zich in de eerste twee sets een taaie tegenstander had getoond, won de ploeg van bondscoach Gido Vermeulen het laatste speldeel overtuigend.

De volleybalsters van Oranje kwamen in de eerste (1-6) en de tweede (1-5) aanvankelijk achter. Beide keren echter knokte Nederland zich terug. De eerste set werd met 25-20 gewonnen, de tweede set ging met 25-23 naar het team van Vermeulen.

Het Griekse verzet was gebroken bij de 2-0 achterstand en met 25-13 won Nederland ook de laatste set van het toernooi in Apeldoorn. Oranje verloor in drie EK-kwalificatieduels geen enkele set.

Volgende week komen de teams in Groep B, Nederland, Oekraïne, Griekenland en Denemarken, elkaar nog een keer tegen, in Oekraïne. Als winnaar van het toernooi in Apeldoorn heeft Oranje dan een prima uitgangspositie. De nummer een van de groep gaat naar het EK.