Met Hunt zwaait tweede routinier af bij Team Sky

Peterselieman

Een tweede oudgediende van Team Sky heeft zijn afscheid aangekondigd. In navolging van ploeggenoot Michael Barry maakte Jeremy Hunt zondag bekend zijn loopbaan aan het einde van het seizoen te beëindigen. De 38-jarige Brit begon zijn profcarrière in 1996 en is één van de langstzittende coureurs in het peloton.

Voornaamste reden voor Hunts afzwaaien is zijn pasgeboren zoontje. Hij wil niet meer te lang van huis zijn. "Ondanks mijn onvoorwaardelijke liefde voor wielrennen is dit het juiste moment om mij terug te trekken. Met mijn zoontje in mijn handen is mijn perspectief veranderd", vertelt hij op de website van Team Sky.

Hunt werd in zijn carrière onder meer tweemaal Brits kampioen op de weg en won in 2002 de GP Ouest France-Plouay. Zijn laatste overwinning dateert van 2009 toen hij een ritzege pakte in de Ronde van Denemarken. Hunt maakte vorig jaar deel uit van de Britse nationale ploeg die Mark Cavendish aan de wereldtitel hielp.

Zestien jaar geleden begon Hunt zijn carrière bij Banesto. Hij diende daarna ook nog onder meer Crédit Agricole en Cervélo. Begin vorig jaar belandde Hunt bij Sky.