Heerenveen en Van Basten weer door een deur

Peterselieman

Marco van Basten uitte onlangs zijn ongenoegen over het transferbeleid van sc Heerenveen. Na een goed gesprek tussen trainer en clubleiding is de kou uit de lucht.

Van Basten zei na de uitschakeling in Europa dat Heerenveen slechts in het rechtterrijtje kon eindigen, als er niet meer kwaliteit werd aangekocht. Het was het eerste puntje van kritiek dat de trainer uitte, nadat hij de volledige succesvolle aanval van vorig seizoen had zien vertrekken.

"We zijn niet blij met zijn uitlatingen, laat dat duidelijk zijn. Dat hebben we ook meteen tegen hem gezegd", zegt technisch directeur Johan Hansma in Voetbal International. Na de kritiek wachtte echter al snel de thuiswedstrijd tegen Ajax (2-2). "Daarna zijn we met elkaar in gesprek gegaan. Dit verhaal moest snel de wereld uit."

Van Basten werd niet op het matje geroepen. "Nee, zo moet je dat niet zien. We gaan met elkaar in gesprek, net zoals we dat vorige week al even hadden gedaan. Het was overduidelijk geen verspreking van Marco, dat heeft hij ook toegegeven. Hij heeft gewoon aangegeven hoe hij erover denkt. Ja, misschien was het handiger om dat intern te houden, maar nu is het al naar buiten."

Volgens Heerenveen is aan Van Bastens wensen voldaan op transfergebied. "Hij wilde een spits, een vleugelaanvaller en een middenvelder aan de selectie toevoegen. Met Alfred Finnbogason, Daniël de Ridder en Lukas Maracek zijn die jongens er ook gekomen", verduidelijkt Hansma. "Bovendien hebben wij met Marco Pappa nog een extra aanvaller aan de selectie kunnen toevoegen."