Kubica mikt nog op terugkeer in Formule 1

Peterselieman

Robert Kubica is nog steeds van plan terug te keren in de Formule 1. De Poolse coureur crashte begin 2011 hard met een rallyauto en moest hierna een lange revalidatie ondergaan. Hij beseft dat de weg lang is, maar wil van opgeven niet weten.

Kubica racet dit weekend in de Ronde Gomitolo di Lana Rally met een Subaru WRC. De Formule 1 is op dit moment nog niet mogelijk omdat hij zijn rechterpols nog niet optimaal kan bewegen. "Ik had uiteraard ergens anders een comeback willen maken, maar dit is de meer actieve fase in mijn revalidatieperiode. De hoop is dat ik in staat zal zijn om terug te keren naar waar ik was (Formule 1) en daarin is dit al een mooi doel voor mij."

Kubica sprak met het Italiaanse SkySport24 over zijn weg die hij nu tijdens het herstel zal gaan volgen. De kans is groot dat hij volgende week de rally in San Martino di Castrozza zal gaan rijden. De voormalig coureur van BMW en Lotus wil komend seizoen een volledig jaar gaan racen en dan kijken hoe het loopt. De Formule 1 is op dit moment nog ver weg, maar de Pool zet het nog niet uit zijn hoofd. Wel is het zo dat hij niet voor op de lange termijn wil plannen.