[GP2] Uitslag Race 1 Monza

Peterselieman

Luca Filippi heeft zijn rentree in de GP2 Series meteen opgeluisterd met een zege in de eerste race op Monza. Giedo van der Garde zal zijn kans op een goed resultaat meteen in rook op gaan toen hij zijn auto bij de eerste bocht met problemen moest parkeren. Nigel Melker eindigde keurig als elfde.

Max Chilton mocht de race van poleposition aanvangen en reed het eerste deel van de race op de eerste positie. Zijn mede starter van de eerste rij, Van der Garde, was er op dat moment al niet meer bij. De Nederlander kwam door problemen met de auto niet goed weg bij de start en kon vrijwel meteen uitstappen.

Na de verplichte pitsstops wist Filippi bij de Ascarichicane Chilton te verschalken. De Brit verloor op tweederde van de race zijn tweede stek aan Johnny Cecotto Jr, terwijl Marcus Ericsson enkele ronden later zich van de derde plaats verzekerde. Chilton moest zich tevreden stellen met de vierde plaats. In de strijd om het kampioenschap deed Davide Valsecchi goede zaken door zesde te worden, terwijl medeleider Luiz Razia na een spin na contact met Fabio Leimer uitviel.