Fer geblesseerd, Maher vervanger

André

Leroy Fer zal niet met Oranje meereizen naar Hongarije voor de interland van dinsdag. De middenvelder kampt met een knieblessure en wordt vervangen door Adam Maher.

Fer raakte in het duel met Turkije van vrijdagavond geblesseerd aan zijn knie. Hij voetbalde de wedstrijd uit, maar nu blijkt dat hij niet kan spelen tegen Hongarije. De middenvelder van FC Twente blijft achter in Nederland en heeft het trainingskamp van Louis Van Gaal en zijn mannen in Noordwijk inmiddels de rug toe moeten keren.

Maher voetbalde vrijdag ook. Met Jong Oranje rolde hij Jong Oostenrijk met 4-1 op. De 19-jarige middenvelder hielp bondscoach Cor Pot deelname aan de play-offs voor het EK 2013 in Israël veilig te stellen. Nu wordt het toptalent van AZ door Van Gaal opgeroepen om Fer te komen vervangen voor de uitwedstrijd tegen Hongarije.

De verwachting was dat Van Gaal, als Fer fit was, met hem in de basis zou beginnen ten koste van Jordie Clasie, die vrijdag naar de kant kwam voor zijn oud-teamgenoot bij Feyenoord. De kans dat Clasie nu speelt is vrij groot.