Winst Argentinië, Colombia in WK kwalificatie

Frank (franklop)

Argentinië gaat aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK in Brazilië. De Argentijnen waren vrijdag te sterk voor Paraguay, dat met 3-1 onderuit ging. 

Bondscoach Alejandro Sabella zag zijn ploeg uitstekend beginnen. Angel Di Maria bracht Argentinië al na twee minuten aan de leiding tegen Paraguay. De bezoekers kwamen echter snel terug in de wedstrijd. Jonathan Fabbro maakte gelijk uit een strafschop. Het thuisland wist nog voor de pauze weer op voorsprong te komen.

Gonzalo Higuain bracht Argentinië op 2-1, waarna Lionel Messi in de tweede helft definitief het vonnis velde over Paraguay. De sterspeler van van de Argentijnen schoot raak vanuit een vrije trap. Argentinië gaat door de overwinning aan de leiding in WK-kwalificatiereeks. Nummer vier Uruguay ging hard onderuit tegen Colombia.

Wie anders dan Radamel Falcao wist het net te vinden voor de Colombianen. De spits van Atlético Madrid leidde de grote nederlaag van Uruguay in met een vroeg doelpunt. Teofilo Gutierrez (2) en Juan Zuniga bepaalden de eindstand op 4-0. De eerste vier gaan door naar het WK. De nummer vijf moet zich kwalificeren via de play-off wedstrijden.