'Bekentenis in moordzaak Anneke van der Stap'

Harry

Ronald P., de man die verdacht wordt van de moord op Anneke van der Stap in 2005, heeft bekend de 22-jarige vrouw te hebben gedood. Dat zou hij hebben gedaan tegen een medegevangene die er stiekem opnames van maakte, schrijft het AD zaterdag op basis van dossierstukken.

De medegevangene claimt urenlange gesprekken te hebben gevoerd met P. over de moord. Hij nam de gesprekken op met zijn mobiele telefoon die hij illegaal in zijn cel hield. Het gaat in totaal om zeven uur aan opnames.

P. zou onder meer hebben gezegd dat hij Van der Stap niet kende, maar wel haar zus met wie hij samenwerkte in een strandtent. Ook vertelt hij over de bosjes waarin haar lichaam werd gevonden en dat er nooit dna van hem zal worden gevonden. Bovendien wil hij de moord in de schoenen van een ander schuiven.

P. zit momenteel een celstraf van achttien jaar uit voor de moord op stewardess Christel Ambrosius, ook wel bekend als de Puttense moordzaak. Voor die moord zaten twee Puttenaren zeven jaar lang ten onrechte vast. Nadat zij er twee derde van hun straf op hadden zitten, werden ze in 2002 vrijgesproken.

Volgens de vader van P. is zijn zoon ook schuldig aan de moord op Van der Stap. Dat zegt hij zaterdag in een interview in De Telegraaf. "Voor mij is het klinkklaar. Immers, hij was in het bezit van haar spullen." De vader van P. hoopt dat zijn zoon nooit meer vrij komt. Hij vindt het verschrikkelijk wat zijn zoon heeft gedaan.

Van der Stap werd in 2005 dood gevonden in de bosjes aan het Jaagpad in haar woonplaats Rijswijk. Ze was toen elf dagen vermist. P. werd in februari 2010 in zijn cel aangehouden voor betrokkenheid bij haar dood.