Janmaat: "Mag niet gebeuren op dit niveau"

Frank (franklop)

Daryl Janmaat beleefde een lastig debuut voor Oranje. De rechtsback van Feyenoord leidde bijna een treffer van Turkije in. Na rust bleef Janmaat achter in de kleedkamer. Oranje had het erg lastig met Turkije in Amsterdam. De bezoekers verzuimden echter fouten van onder meer Janmaat af te straffen.

De vleugelverdediger verspeelde de bal knullig op het middenveld. "Daar baalde ik enorm van", zei Janmaat op de website van Sport-Promotion. "Dat mag niet gebeuren op dit niveau. Ik nam de bal verkeerd aan en weg waren ze", aldus de Feyenoorder, die na de pauze niet meer terugkeerde. Ajacied Ricardo van Rhijn verving Janmaat. Bondscoach Louis van Gaal was niet tevreden over Jordy Clasie en Janmaat. "Hij zei dat ik niet in mijn gewone doen was. Daar had hij wel gelijk in. Het kon ook beter."

"Ik heb een paar goede acties gehad, maar nogmaals, dit had beter gekund", zei Janmaat die in John Heitinga zijn meest ervaren ploeggenoot had in de piepjonge defensie van Oranje. "Je merkte dat we achterin echt moesten wennen aan elkaar. Dat lag trouwens niet aan John. Die heeft enorm goed lopen coachen in het veld.''