Ondernemingsraad VUmc wil af van derde bestuurslid

Harry

De ondernemingsraad van het VU medisch centrum wil dat het enige overgebleven lid van de oude raad van bestuur van het ziekenhuis, vicevoorzitter Wim Stalman, opstapt. Ook over de rol van voorzitter van de raad van toezicht, oud-CDA-minister Cees Veerman, is de raad kritisch.

Dat meldt het radioprogramma Argos vrijdag op basis van een brief van de ondernemingsraad aan Veerman. In de brief van 3 september stelt de raad er niet van overtuigd te zijn 'dat het handhaven van de heer Stalman een verstandige daad is'.

Twee van de drie bestuursleden legden eind augustus hun functie neer vanwege de 'voortdurende spanningen' rond een aantal medisch specialisten. Het ging om bestuursvoorzitter Elmer Mulder en lid van de raad van bestuur Wouter van Ewijk. Vier dagen later traden twee nieuwe leden aan. Klinisch psycholoog Fred Plukker is nu de voorzitter en oud-internist Frans Corstens is lid met de portefeuille zorg.

Uit de brief blijkt verder dat de ondernemingsraad destijds een 'negatief standpunt' innam over de benoeming van Veerman, die sinds mei voorzitter is van de raad van toezicht. De raad geeft verder aan geïrriteerd te zijn dat het zo moeilijk is een afspraak met Veerman te maken om te praten over de taakomschrijving van de nieuwe bestuursleden. "Een vervolggesprek met de heer Veerman kan eraan bijdragen dat het draagvlak van de heer Veerman in deze gecompliceerde situatie toeneemt", aldus de ondernemingsraad.