[US Open] Azarenka en Williams naar finale

Rosario

Victoria Azarenka heeft de finale van de US Open bij de vrouwen bereikt. In de halve finale rekende ze in drie sets af met haar rivale Maria Sharapova.

Azarenka leidde de onderlinge duels op hardcourt met 4-2. Toch had de Wit-Russische aan het begin van de eerste set de grootste moeite met het spel van Sharapova. Ze kwam in die set op een 5-1 achterstand, maar ging toen veel beter spelen en zorgde ervoor dat haar tegenstander de fout inging.

Sharapova won de eerste nog wel met 6-3 en brak de Wit-Russische ook in haar eerste servicebeurt in de tweede set, maar werd meteen teruggebroken en had daarna de grootste moeite om nog in de wedstrijd te blijven. Azarenka kreeg keer op keer breakkansen, maar benutte slechts vijf van de twaalf die ze in de wedstrijd kreeg.

De nummer één van de wereld won de tweede set wel, met 6-2. In de derde set gingen beide dames gelijk op qua service, maar niet qua spel. Azarenka won haar eigen servicebeurten relatief gemakkelijk en had vele kansen om de Russische te breken, maar pakte die pas op matchpoint bij een 5-4 voorsprong door opnieuw een unforced error van Sharapova.

Het is al de zevende finale van het seizoen voor Azarenka, die er vier van haar eerdere zes won, waaronder de Australian Open. Alle vier gewonnen toernooien werden gespeeld op haar favoriete hardcourt.

In de finale neemt ze het op tegen Serena Williams. De Amerikaanse hield in haar halve finale geen spaan heel van de Italiaanse Sara Errani en was zodanig in een klein uurtje klaar. Ze gunde Errani slechts drie games; 6-1 en 6-2.