Van Gaal: "Belangrijke overwinning"

Boris (borisz)

Bondscoach Louis van Gaal was content met de 2-0 zege die Oranje boekte op Turkije. De coach zag echter ook dat het af en toe niet heel soepel liep bij zijn ploeg.

De keuzeheer had voor het duel met de Turken twee debutanten opgesteld; Daryl Janmaat en Jordy Clasie. "Ze presteerden minder dan ik had verwacht, net als Bruno Martins Indi. Maar in de tweede helft hebben ze hard gewerkt en zich knap herpakt", zei Van Gaal na afloop tegen SBS 6. "Met name na rust was het goed en heeft Nederland een extra middenvelder gecreëerd."

De twee nieuwelingen werden echter wel rond de rust gewisseld. "In de tweede helft kwamen Ricardo van Rhijn en Leroy Fer erin, met name om hun kopkracht", vervolgde de bondscoach, die erg blij was met de zege. "Een heerlijke overwinning", liet Van Gaal vervolgens noteren.

"De zege was in ieder geval belangrijk", aldus Van Gaal. Ook al was het spelnveau niet altijd even best, wist ook de keuzeheer. "Maar de Turken hebben wel de hele tijd achter de feiten aangelopen, dat is ook onze verdienste."