Volleybalploegen beginnen EK-kwalificatie met zege

Boris (borisz)

Beide volleybalploegen zijn de EK-kwalificatie begonnen met een overwinning. De vrouwen wonnen eenvoudig van Denemarken met 3-0. De heren hadden het tegen Estland een stuk lastiger, pas in de vijfde set wisten ze Estland te verslaan.

De vrouwen lieten geen spaan heel van de Denen. In Apeldoorn stond na iets meer dan een uur de setstanden 25-12, 25-11 en 25-09 op het bord. Morgen spelen de vrouwen tegen Oekraïne die vandaag Griekenland wisten te verslaan met 3-0. 

De heren spelen dit weekend het Belgische Kortrijk. Nederland won de eerste twee sets wel met 25-23 en 25-17. De derde en vierde set gingen naar Estland met 23-25 21-25. De vijfde set werd uiteindelijk met 15-13 gewonnen. Morgen speelt Nederland tegen het gastland België dat Israel met 3-0 wist te verslaan. 

Er wordt dit weekend en volgend weekend een dubbele competitie gespeeld. De groepswinnaar gaat rechtstreeks naar het EK en de nummer twee speelt in het voorjaar van 2013 play-offs om alsnog mee te mogen doen aan het continentale kampioenschap.