[PS] Vergeer voor de vierde keer kampioen enkelspel

Boris (borisz)

Esther Vergeer heeft op overtuigende wijze haar vierde paralympische titel in het enkelspel gewonnen. De kampioene van 2000, 2004 en 2008 won in de finale van Anniek van Koot met 6-0 en 6-3. 

De eerste set had Van Koot geen schijn van kans. Vergeer won de set in 21 minuten. In de tweede set wist Van Koot eindelijk een game te pakken. Op 4-0 wist ze eindelijk haar eigen service te behouden en daarna wist ze zelfs Vergeer te breaken.  Beide dames breakten elkaar en op 5-3 besliste Vergeer de partij in haar voordeel. 

Het is de 470ste overwinning op een rij voor Vergeer. Ze is sinds januari 2003 ongeslagen. Het podium van dames rolstoeltennis is compleet Nederlands. In de strijd om het brons versloeg Jiske Griffioen donderdag al de Duitse Sabine Ellerbrock. 

Morgen speelt Vergeer nog met Marjolein Buis de finale van het dubbelspel tegen Van Koot en Griffioen. Vergeer won in 2000 en 2004 ook al het dubbelspel toen met Maaike Smit. Het dubbelspel werd vier jaar geleden gewonnen door Korie Homan en Sharon Walraven.