Hamilton sluit vertrek bij McLaren niet uit

Peterselieman

Lewis Hamilton sluit niet uit dat hij in 2013 voor een ander team dan McLaren zal gaan racen. De Brit werd gisteren voorafgaand aan het Grand Prix-weekend gevraagd naar zijn raceplannen voor de toekomst. Hij hield zich hierbij op de vlakte, waardoor een vertrek bij McLaren niet uit te sluiten valt.

Volgens Eddie Jordan heeft Hamilton al een akkoord met Mercedes bereikt voor 2013 en de jaren die volgen, maar zowel Mercedes als zijn huidige team McLaren ontkennen dit. Michael Schumacher zou hiervoor voor de tweede maal in zijn loopbaan met pensioen gaan, maar ook de zevenvoudig wereldkampioen geeft aan dat er nog geen besluit over volgend seizoen is genomen.

Hamilton was duidelijk op de vraag of het besluit voor 2013 al genomen was. "Nee. Als coureur wil je altijd winnen, daar draait het om in deze sport. Het belangrijkste is dus om op het juiste moment op de juiste plaats te zitten." Hij wil geen datum noemen wanneer hij het wel zal gaan nemen. "Ik heb voor mezelf geen deadline, maar natuurlijk wil ik alles afgerond hebben voordat het seizoen begint. Maar goed, het belangrijkste is de komende races. Ik rij voor McLaren, we hebben de afgelopen twee races gewonnen en dat hopen we hier weer te doen. Voorlopig ben ik dus alleen bezig met de voorbereiding op deze race."