Maguire 'te beroemd' voor Life of Pi

Sanne (Syth86)

Tobey Maguire is wellicht te beroemd geworden voor sommige films. De scènes met de Amerikaanse acteur in Life of Pi zijn uit de film geknipt omdat regisseur Ang Lee ze niet geschikt vond. Bronnen beweren dat Maguire simpelweg te bekend is, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De 37-jarige Maguire, die wereldberoemd werd met zijn drie Spider-Man-films, had in Life of Pi een bijrolletje als schrijver die de hoofdpersoon interviewt. Lee vond de scènes echter niet passen. Het lijkt geen persoonlijke beslissing, aangezien Maguire en Lee elkaar al kennen sinds ze in 1997 The Ice Storm maakten.

Lee blijft vaag over zijn beweegredenen. "Om bij de rest van de cast te passen heb ik gekozen voor acteurs van internationale allure. Ik kijk ernaar uit om in de toekomst weer met Tobey te werken."

Maguire heeft er op zijn beurt geen problemen mee. "Ik sta volledig achter Angs beslissing om een andere richting op te gaan", zegt hij in een verklaring. "Ang heeft veel van de film met mij gedeeld en wat ik zag, was prachtig."

Life of Pi is volgens velen een grote kanshebber bij de Oscars. De film, over een jongen die schipbreuk lijdt en zijn bootje moet delen met een Bengaalse tijger, verschijnt 20 december in de bioscoop.

Tobey Maguire