Golfers Luiten en Boeljon ontvangen extra steun

Peterselieman

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) wil dat er tijdens de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro twee Nederlandse golfers bij zowel de mannen als de vrouwen aan de start zullen staan. Om dat mogelijk te maken wordt in ieder geval een bedrag tussen de 100.000 en 200.000 euro vrijgemaakt om Joost Luiten en Christel Boeljon beter te maken dan ze al zijn.

NGF-directeur Jeroen Stevens is ambitieus over zijn doelen voor Rio. "Dat wordt inderdaad een zware opgave, maar als derde sport van ons land moet je die ambitie wel najagen." Hij beseft dat er nog veel werk aan de winkel is, omdat uit de grote vijver van golfers maar weinig succesvolle profs bovenkomen.

Tien jaar geleden werd al een traject ingezet. "Als er wordt gezegd dat we in tien jaar niets zijn opgeschoten, is dat niet waar. Dat er nog heel veel beter kan en moet, dan zeg ik: ja absoluut. Kijk, Joost Luiten en Christel Boeljon hebben de kwaliteiten om een Major te winnen. Ik vind dat we onze beste spelers nog beter moeten maken dan ze al zijn. Dus moeten we die helpen om de volgende stappen te zetten."

Komend weekend kunnen de Nederlandse mannen hun kwaliteiten in ieder geval weer gaan tonen. Vanaf morgen staat namelijk in Hilversum het KLM Open op het programma. Het blijft afwachten welke Nederlanders de cut gaan overleven en alle vier ronden mogen gaan spelen.