Student urenlang klem in spleet

Redactie

Een Groningse student heeft woensdagochtend urenlang klemgezeten nadat hij van een dak was gegleden in de binnenstad. Hij zat vast in een spleet tussen twee panden en kon pas worden bevrijd toen de brandweer een gat in een van de muren had geslagen, laat een woordvoerder weten.

De eigenaar van een shoarmazaak in de Poelestraat hoorde rond 02.30 uur iemand om hulp roepen, maar kon niet traceren waar dat vandaan kwam. Hij waarschuwde de politie die even later met behulp van een zaklamp een man in de spleet zag hangen.

De man was via een dakterras langzaamaan steeds dieper vast komen te zitten tussen de gebouwen en werd uiteindelijk gevonden rond de eerste verdieping. De brandweer probeerde hem in eerste instantie van boven en van beneden te bevrijden, maar zag uiteindelijk geen andere oplossing dan een van de muren in te slaan.

Volgens de woordvoerder is de man er nog redelijk goed vanaf gekomen. "Hij kon nog op eigen benen staan, maar voor de zekerheid is hij naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek."