[US Open] Ferrer klopt Gasquet tussen buien door

Peterselieman

David Ferrer heeft zich dinsdag geplaatst voor de kwartfinale van de US Open. De als vierde geplaatste Spanjaard liet zich niet stoppen door Richard Gasquet (13), evenmin als door de regen in New York. Hij won met 7-5, 7-6 (2) en 6-4. De wedstrijd lag meerdere keren stil omdat regenbuien spelen onmogelijk maakte.

Ferrer had, nadat hij in de eerste set Gasquet twee keer van een break liet terugkomen, in het tweede bedrijf de meeste moeite met zijn Franse opponent. Gasquet nam een break voorsprong, maar verzuimde de wedstrijd uit te serveren. Ferrer sloeg vervolgens in de tiebreak toe.

Op 4-3 voor Ferrer in de derde set werd de wedstrijd voor een tweede keer onderbroken. Nadat de spelers terugkwamen op de baan zorgde de Spanjaard dat de partij snel afgelopen was.

Maria Sharapova en Marion Bartoli konden hun partij niet uitspelen. De Française leidt daarin verrassend met 4-0. Ook Andy Roddick en Juan Martin del Potro bleven in de eerste set steken. Zij waren net aan de tiebreak begonnen toen Pluvius toesloeg. Jean-Julien Rojer staat in het mannendubbel samen met Aisam-Ul-Haq Qureshi een set voor tegen Ryan en Christian Harrison: 6-2 en 2-2.