Vertonghen krijgt Gouden Schoen uitgereikt

Peterselieman

Jan Vertonghen heeft gisteravond bij de 31e editie van Gala Voetballer van het jaar de Gouden Schoen uitgereikt gekregen. De verdediger van Tottenham Hotspur kreeg de prijs overhandigd door zijn moeder, waarna beiden emotioneel werden.

Vertonghen dankt de prijs aan zijn goede laatste jaar bij Ajax. "Ik draag deze prijs op aan mijn vader. Ik hoor vaak dat je een prijs als deze door iemand uit de sportwereld moet laten uitreiken. Maar ik heb nooit een idool gehad en er was voor mij geen twijfel om mijn moeder dit te laten doen. Zij is er altijd voor mij geweest, zowel op sportief gebied als privé. Mijn moeder overhandigt mij deze prijs namens ons hele gezin. Ook namens mijn broer en mijn vader. Ik wil naast mijn familie ook mijn vrienden, Frank de Boer, de mensen binnen Ajax, mijn vriendin en mijn schoonouders bedanken"

De Zilveren Schoen was voor Feyenoord-middenvelder Jordy Clasie, terwijl het bronzen exemplaar voor Ajacied Christian Eriksen was. De Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar ging naar AZ-middenvelder Adam Maher die afgelopen seizoen zijn doorbraak beleefde in het betaald voetbal.

Gouden Schoen voor Jan Vertonghen (Foto: Pro Shots)