Bettini wil geen renners met dopingverleden in WK-ploeg

Boris (borisz)

Bondscoach Paolo Bettini wil alleen maar renners van onbesproken gedrag opnemen in zijn team voor de mondiale titelstrijd in het Limburgse Valkenburg. Dat schrijft Gazzetta dello Sport

Bettini sluit zich volledig aan bij het nultolerantiebeleid dat het Italiaans Olympisch Comité (CONI) voert. Veroordeelde renners als Ivan Basso, Danilo Di Luca, Alessandro Petacchi en Michele Scarponi kunnen een WK-selectie dus vergeten. Ook Alessandro Ballan, Filippo Pozzato en Giovanni Visconti zullen niet worden meegenomen want die drie het onderwerp zijn van een lopend onderzoek.

Hoewel Bettini zijn selectie nog niet vrijgaf, zou hij zijn keuze toch al hebben gemaakt. Vincenzo Nibali wordt zeer waarschijnlijk de Italiaanse kopman. Hij zou Eros Capecchi, Eliva Favilli, Oscar Gatto, Moreno Moser, Rinaldo Nocentini, Luca Paolini en Diego Ulissi meekrijgen als ploeggenoten. Adriano Malori en Marco Pinotti worden genoemd voor de tijdrit.

Vorig jaar in Kopenhagen was Daniele Bennati met een veertiende plaats de beste Italiaan. Dit was voor Italië het slechtste resultaat sinds 1983.