Hamilton lekte telemetriegegevens van McLaren

zoem

Lewis Hamilton heeft stof doen opwaaien binnen McLaren, nadat hij voor het begin van de race op Spa een foto van telemetriegegevens op Twitter had geplaatst. De tweet werd kort na plaatsing weer verwijderd, maar de andere Formule 1-teams zagen kans om de data van McLaren te bestuderen.

De gefotografeerde gegevens diende kennelijk als bewijs dat Jenson Button de snellere wagen had in de kwalificatie. Op de foto was een handgeschreven opmerking te zien waarin stond dat Hamilton zes tienden van een seconde verloor op het rechte stuk ten opzichte van zijn teamgenoot. Ook bevatte het vertrouwelijke informatie over de MP4-27, waaronder de rijhoogte.

"We vroegen hem om het weg te halen en dat heeft hij direct gedaan", aldus teambaas Martin Whitmarsh tegenover de BBC. "Hij heeft de situatie verkeerd geinterpreteerd. Hij was er duidelijk niet met zijn hoofd bij."

Whitmarsh liet doorschemeren dat Hamilton van geluk mag spreken dat hij niet door de renstal is bestraft. De 27-jarige coureur zou achter gesloten deuren wel zijn berispt voor zijn twittergedrag.

De twitterkwestie komt te midden van de onderhandelingsstrijd waarin Hamilton en McLaren verwikkeld zijn. Het contract van de wereldkampioen van 2008 loopt na dit seizoen af, maar de Brit wil niet zonder slag of stoot bijtekenen.