Eigenaar Liverpool vraagt fans om geduld

Frank (franklop)

Liverpool-eigenaar John Henry vraagt de fans van de Reds om geduld terwijl aan een nieuw team wordt gebouwd. Dat schrijft de Amerikaan in een open brief aan de supporters. Henry stelt 'net zo teleurgesteld te zijn als iedereen' dat er niet nog een spits aan de club kon worden vastgelegd. Tegelijkertijd wijst hij op het behouden van spelers als Daniel Agger, Martin Skrtel en Luis Suarez.

Henry wuift kritiek dat Liverpool alleen maar kosten heeft proberen te verminderen weg en stelt dat de club een nieuwe weg is ingeslagen. "Ons transferbeleid was erop gericht de maximale waarde te halen uit het geld dat we uitgeven zodat we de kwaliteit en breedte van onze selectie kunnen vergroten."

Henry stelt dat in de transferperiode ook nieuwe basisspelers als Joe Allen, Nuri Sahin en Fabio Borini werden aangetrokken. Ook wijst hij op de komst van twee 'opwindende potentiële sterren voor de toekomst', waar hij Oussama Assaidi toe rekent. De zomertransferperiode kan daardoor volgens Henry 'nauwelijks een mislukking genoemd worden terwijl we aan de toekomst van onze ploeg bouwen'.

Dat er fouten zijn gemaakt staat voor Henry buiten kijf, zowel onder voorgaande eigenaren als zijn eigen leiding. "Het is een harde les geweest, maar vergis je niet, de club is nu gezonder dan toen wij hem overnamen."

Om dat zo te houden worden geen paniekaankopen meer gedaan. "We zullen investeren om te slagen, maar we nemen geen hypotheek op de toekomst met risicovolle uitgaven", neemt Henry afstand van te dure aankopen zoals de vorig jaar van Newcastle overgenomen Andy Carroll. "Deze transferperiode is misschien niet perfect geweest, maar we kijken niet naar de zestien weken totdat we weer spelers kunnen kopen, maar naar de komende zestien jaar en verder."