[US Open] Kvitova sneuvelt tegen Bartoli

Peterselieman

Petra Kvitova is zondag in de achtste finales van de US Open uitgeschakeld. De als vijfde geplaatste Tsjechische kende tegen Marion Bartoli (11) een goede start, maar de Française draaide de wedstrijd rigoureus om: 1-6, 6-2 en 6-0.

Bartoli treft in de kwartfinale Maria Sharapova. De Russische nummer drie van de wereld had in haar vierderondepartij haar handen vol met landgenote Nadia Petrova. Sharapova won de eerste set nog eenvoudig, maar daarna kwam Petrova op stoom. Uiteindelijk zegevierde Sharapova met 6-1, 4-6 en 6-4.

In de andere kwartfinale in de bovenkant van het speelschema neemt regerend kampioen Samantha Stosur het op tegen Victoria Azarenka. De Wit-Russin had weinig moeite met Anna Tatishvili uit Georgië: 6-2 en 6-2. Stosur had eerder zondag de opmars van de Engelse Laura Robson al gestuit.

In het mannentoernooi zorgde Philipp Kohlschreiber voor een stuntje door John Isner naar huis te sturen in de derde ronde. De Duitser (19) versloeg de als negende geplaatste Amerikaan in een vijfsetter: 6-4, 3-6, 4-6, 6-3 en 6-4.