FOK! wat een weer...Rustig

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! We staan aan het begin van een vrij lange periode met rustig en vrijwel droog weer. Een hogedrukgebied zal ons weer de komende tijd gaan bepalen. Een nat pak zit er dus even niet meer in.

Het enige wat er op gisteren nog aan te merken was, was dat het nog aan de koele kant was. Het was gemiddeld 18 graden en de zuidwestenwind was soms nog een beetje vlagerig. Maar voor de rest was het een prima dag met veel zon, soms wat stapelwolken en later op de dag ook wat meer sluierwolken. De afgelopen nacht was rustig en droog en het koelde af naar 8 graden in het oosten tot nog 13 graden langs de kust. Vandaag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het blijft droog en met een middagtemperatuur van ongeveer 21 graden, is het iets warmer dan gisteren. Ook de wind zal heel weinig voorstellen.

De nieuwe maand is begonnen, dus laten we even terugblikken. Het was een maand die we in 2 stukken kunnen verdelen. In het noorden en westen was het uiterst nat, maar in het zuiden en oosten was het juist erg droog. In de natste gebieden viel er als gevolg van vaak heftige buien lokaal 180 mm aan regen. In het zuiden en oosten viel lokaal niet minder dan 30 mm. Verder was het vaak ook behoorlijk zonnig, ondanks alle buien. Zodoende haalden we een hoogste temperatuur van 36 graden in Arcen.

Het meest slechte weer vinden we de komende dagen vooral in Noorwegen en Zweden. In de Alpen knapt het weer na de overvloedige regen van gisteren langzaam weer wat op, en zal het na een zeer kille dag gisteren ook weer wat opwarmen.

Nederland
Meer weer op FOK!

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zonsopkomst in Alkmaar.DJMO zag in Alkmaar een mooie zonsopkomst.