Steijn: "Vrolijk door met bouwen"

Frank (franklop)

ADO Den Haag-coach Maurice Steijn zag zijn ploeg met 0-1 van FC Groningen verliezen. Hij zag slordigheden, maar verwijt zijn spelers niets qua strijd en arbeid. "Wij wilden vanaf de eerste minuut de baas zijn, het initiatief pakken met en zonder bal. Na 25 minuten werden we echter slordig."

"De middenvedlers wilden teveel de diepte zoeken. Zo'n doelpunt mag eigenlijk niet vallen. In de rust hebben we aangegeven dat wij het in het voetbal moeten zoeken, zoals we in het verleden ook al hebben laten zien", aldus Steijn op de persconferentie.

"Toch bleef het slordig en er vielen verkeerde keuzes met vier spitsen en een verdediger voorin. We hebben een relatief jonge ploeg. Ik kan mijn ploeg weinig verwijten als het gaat om strijd en arbeid. Ook het publiek verdient een compliment, omdat zij er tot het laatste moment achter zijn blijven staan."

"Eén moment bleek vanavond bepalend te zijn. Het geluk viel Groningen ten deel, het had ook onze kant op kunnen vallen. We gaan vrolijk verder met het bouwen aan een nieuwe ploeg", zo besloot de coach van de Hagenaars.