FOK! wat een weer...Droog

Stephan (Stephan5)

Goedemorgen! Na alle zware buien die we gehad hebben komen we nu in rustiger vaarwater. Een hogedrukgebied zal zich de komende tijd zich met ons weer gaan bemoeien. De buien verdwijnen en de wind zal zich langzaam in gaan tomen en ook de temperaturen zullen weer wat gaan oplopen.

De meeste neerslag viel afgelopen donderdag in Uithuizermeden met 114 millimeter. Ook elders in het noorden en westen viel lokaal erg veel regen, op veel plekken viel daar tussen de 40 en 70 mm. Het zwaarste onweer vond plaats in de regio Haarlem. Maar ook elders in Noord-Holland kwam het tot stevig onweer, maar minder zwaar. Verder wakkerde de wind aan de kust aan tot stormachtig, kracht 8 in de nacht en vroege ochtend. Afgelopen nacht viel er lokaal ook nog een lichte bui.

Vandaag overdag is het heel wat rustiger weer. De zon schijnt zeer geregeld en het blijft op de meeste plaatsen droog. De wind zal ook een toontje lager zingen, want met kracht 3 tot 5 is dat al minder sterk dan gisteren. Echt warm zal het niet worden vandaag, over het algemeen schommelt de temperatuur ronde 18 graden.

De komende dagen is het rustig weer. Wolkenvelden wisselen af met perioden met zon en op een paar spatten na, zal het meestentijds droog blijven. 

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Zware regenval in Friesland.FOK!user james_lover reed door een rivier in Friesland na zware regenval.