[US Open] Sijsling probleemloos naar tweede ronde

Peterselieman

Tennisser Igor Sijsling heeft woensdag de tweede ronde van de US Open bereikt. De Amsterdammer, die zich via de kwalificaties naar het hoofdtoernooi had geslagen, boekte een simpele zege op Daniel Gimeno-Traver uit Spanje. Het werd 7-5, 6-3 en 6-4. Voor Sijsling is het zijn eerste zege op een grandslamtoernooi.

Sijsling speelde tegen Gimeno-Traver een solide wedstrijd. De nummer 78 van de wereld ging tot 6-5 in de eerste set gelijk op met de Spanjaard, maar plaatste toen de beslissende break. Daarmee leek hij meteen de sleutel te hebben gevonden, want aan het begin van het tweede bedrijf sloeg hij opnieuw toe.

Ook in de derde set had Sijsling aan een break genoeg. Toen hij op 5-4 voor de wedstrijd serveerde, moest hij nog wel een aantal breakpunten wegwerken, maar dat deed de Amsterdammer zonder problemen.

Sijsling speelde twee keer eerder op een grandslamtoernooi. Op Wimbledon vorig jaar en Roland Garros dit jaar vloog hij er echter meteen uit. In Parijs was hij al dicht bij een zege, maar boog hij bij 8-6 in de vijfde set alsnog voor Gilles Müller uit Luxemburg.